Geoenergi kan användas till uppvärmning och kylning av fastigheter och...
Läs merProjektering
Vi är en erfaren pionjär inom energibranschen och kan stolt titulera oss som Europas största leverantör av bergvärme och bergkyla genom geoenergianläggningar.
Vi kombinerar design och ingenjörskonst
Vår ingenjörskonst passar alla typer och storlekar av geoenergiprojekt. Vi är specialiserade på anläggningar för fastigheter och byggnader med större och mer komplexa energisystem. Våra anläggningar kräver ofta mer avancerade och individuella lösningar och tillsammans med våra ingenjörer designar vi den bästa lösning för just ditt projekt eller objekt. Vi utför till exempel:
- Planering och ritningar för borrning och installation av energibrunnar
- Design av horisontella rörsystem
- Tryckfallsberäkning som säkerställer att rören i systemet har rätt dimensioner
- Ritningar som implementeras i antingen 2D- och 3D-format
Projektplanen styr borrningen av energibrunnarna
Baserat på TRT-mätning och EED-simulering skapas en detaljplan för borrningen och installationen av horisontell rörsystem.
Borrplanen är en viktig del av projektdokumentationen. Den innehåller information om dimensioner, riktningar och lutning i energibrunnarna, vilket gör att borrningen och installationen av rörsystemen kan utföras korrekt och säkert.
Borrplanen visar även avståndet mellan och placeringen av uppsamlingsrör och stamrör. Den innehåller alla horisontella rörsystem, inklusive markledningarna mellan borrhålen och samlingspunkten (fördelningsrör eller samlingsbrunn), samt stamrören fram till entreprenadsgränsen som oftast finns i undercentralen.
Våra konsulttjänster
Rådgivning
Vi på Rototec erbjuder rådgivning i alla faser av ditt geoenergiprojekt. Vår målsättning är att alltid erbjuda våra kunder de mest optimerade anläggningarna som kombinerar bergvärme och bergkyla.
Förstudier
I våra förstudier analyserar vi lämpligheten för att borra och installera geoenergianläggningar i en fastighet eller byggnad. Här kartlägger vi objektens specifika energibehov och gör därefter en kostnadsuppskattning.
Projektering
Vi är en erfaren pionjär i branschen och kan stolt titulera oss som Europas största leverantör av geoenergi. Vår ingenjörskonst passar alla typer och storlekar av anläggningar för bergvärme och bergkyla.
Mätningar
Vi genomför flera olika typer av mätningar för att säkerställa att våra projekt håller högsta kvalitet. Vi gör mätningar av borrfältens berggrund och borrhål med hjälp av den senaste tekniken inom branschen.
Simuleringar
Vi säkerställer optimal dimensionering och drift med hjälp av EED-simulering. Med IDA ICE simuleras fastighetens energiförbrukning och teknik för att hitta den bästa lösningen för respektive fastighet eller byggnad.
Kundreferenser
Vi är stolta över alla våra fantastiska kundsamarbeten. Vi jobbar ständigt för att förbättra vår verksamhet, framför allt för att minska Co2-utsläppen och göra byggnader mer energieffektiva. Här kan du läsa om våra kunders upplevelser av samarbetet med Rototec.
Biltema driver idag över 100 varuhus i Sverige, Finland, Norge och...
Läs merI mars 2021 påbörjade Rototec arbetet med 46 borrhål till bygget av Högsbo...
Läs merPå Malmuddsvägen i Luleå står 90 nya hyreslägenheter på plats. De nya...
Läs merFler bostadsrättsföreningar väljer att investera i bergvärme. För BRF...
Läs merGerox AB strävar efter att ge sina kunder de bästa möjliga...
Läs merRototec fick i uppdrag att tillgodose Brf Bergmossens värmebehov med hjälp...
Läs merUnder 2019 valde Bostadsrättsföreningen Uppsalahus nr 27 att satsa på...
Läs merRototec som samarbetspartner
Vill du komma i kontakt med våra experter?
Lämna dina kontaktuppgifter till oss om du är intresserad av våra tjänster eller har frågor om geoenergi. Vår kundtjänst kommer att kontakta dig så snart som möjligt. Vi säljer endast till företagskunder.
Uppskattning av utsläpp
Skillnaden mellan utsläpp är cirka tCO2 per år, vilket motsvarar en bilresa på
kilometer. Baserat på genomsnittliga bilutsläpp på 155,4 g/km år 2019.
Det specifika utsläppet är
g/kWh för din nuvarande värmningsmetod och för geoenergi g/kWh.