Rototec » Gerox AB

Exakta energiberäkningar utgör grunden för hela projektet

Gerox AB strävar efter att ge sina kunder de bästa möjliga geoenergilösningarna. De har en exakt arbetsmodell för implementeringen av hela projektet och de har valt Rototec som sin partner för att utföra denna.

Johan Nyholm, VD för Gerox AB, har anlänt för att kontrollera en av de nuvarande arbetsplatserna i Nacka. Kunderna hos Gerox AB är främst bostadsrättsföreningar som vill sänka sina uppvärmningskostnader på lång sikt. Dessutom vill deras kunder ha ett mindre koldioxidavtryck och de väljer därför en geoenergilösning.

”När du kombinerar en bergvärmeväxlare och fjärrvärme kan du spara 50 %. 70% av energin som värmepumpen levererar är förnybar energi som kommer från berget, vilket är utmärkt”, säger Johan Nyholm, VD för Gerox AB.

Rototecs expertis inom geoenergi och energiplanering är avgörande

För att kunna betjäna kunden på bästa sätt måste alla projekt vara välorganiserade. För att de ska vara organiserade måste de först planeras noggrant. Rototec har den expertis som krävs för att utföra alla nödvändiga beräkningar.

”Vi förlitar oss mycket på Rototecs kompetens i att göra dessa avancerade beräkningar, eftersom exakta energiberäkningar utgör grunden för hela projektet. Själva jobben är omfattande eftersom många borrningar och grävningar är inblandade, så det finns inget utrymme för fel”, säger Nyholm.

Ytterligare en viktig aspekt att ta hänsyn till är de långsiktiga effekterna på miljön de arbetar i.

”När vi arbetar med Rototec går projekten smidigt och inom ett års tid kan ingen ens genom att bara titta se att arbete har utförts här”, fortsätter han.

En pålitlig långsiktig partner

Gerox AB har samarbetat med Rototec under många år på grund av deras expertis i att planera hur geoenergilösningar ska genomföras. Dessutom får Rototec jobbet gjort, från planering till slutförande.

”Eftersom det här är stora projekt måste vi verkligen ha en partner som kan göra allt: planering, projektledning och att de har ett nätverk av pålitliga underentreprenörer. Vi har arbetat tillsammans under sex år med ett hundratal bostadsrättsföreningar och därmed sparat massor av energi. Varje bostadsrättsförening som tänker komplettera med förnybar energi bör välja en totalentreprenör med Rototec som borrentreprenör för ett lyckat genomförande av projektet”, avslutar han.

Ladda ned PDF ›

 

Ladda ned PDF här:

Jag godkänner att mina personuppgifter behandlas enligt beskrivningen i sekretesspolicyn.

Biltema, Partille

Läs mer ›

Högsbo närsjukhus, Göteborg

Läs mer ›

Malmstranden, Luleå

Läs mer ›