Vad har Sveriges största dagstidning, ett norrländskt sjukhus och förskolan Kotten gemensamt?

Svaret är att alla har valt geoenergi för uppvärmning och kyla till sina fastigheter. Det innebär att de har minskat sitt energiberoende, sänkt sina energikostnader och samtidigt gjort en insats för miljön.

Lönsamheten då? Som ett bra exempel kan vi säga att DN-skrapans fastighetsägare har fått 12% avkastning på investeringen.

”Tack vare investeringen köper vi ingen kyla alls längre, och mängden köpt fjärrvärme har sjunkit med 75 procent,  vi använder den energi som går att ta ur marken”, Alexander Carlsson, driftledare, Fabege. Läs mer.

Gör som Brf Vapensmeden – välj geoenergi och få 60 % lägre energikostnader. Läs mer.

Norrlands universitetssjukhus sparar 4,3 miljoner kronor varje år tack vare geoenergin. Pengarna som man sparar används istället inom sjukvården. Läs mer

Gör en investering för framtiden och välj geoenergi med Rototec. Vi är Nordens största leverantör av helhetslösningar inom geoenergi, från konsultation till installation! Vi erbjuder bergvärme och -kyla särskilt för stora fastigheter och industrifastigheter.

Kontakta oss gärna om du vill ha mer information eller om du behöver konsultation i ett geoenergiprojekt. Läs mer också om vår andra referenser.

FYLL I DINA UPPGIFTER SÅ KONTAKTAR EN AV VÅRA RÅDGIVARE DIG.

Vår nya geoenergilösning producerar cirka 20 procent av uppvärmningen och cirka 95 procent av kylningen.

- Hans Johansson, Fastighetschef
Norrlands universitetssjukhus, Umeå

VARFÖR GEOENERGI?

1. Ansvarsfull investering med avkastning

2. Miljövänlig och prisvärd energiform

3. Rototec har hög leveranssäkerhet i hela Norden